SEO cursus Arnhem: praktisch en volledig

Heb jij een eigen bedrijf, website of webwinkel en wil je graag je bereik vergroten? Dan is onze SEO cursus iets voor jou!  Tijdens deze cursus laten we zien hoe jij zelf aan de slag kunt met het goed vindbaar maken van je website en zo het aantal website bezoekers kunt vergroten. SEO hoeft niet te ingewikkeld te zijn om zelf te doen, je moet alleen weten wat je precies moet doen en waar je moet beginnen. Na deze cursus weet je waar je kunt beginnen en welke stappen je precies moet nemen. 

Zelf SEO inzetten

Het inzetten van SEO kun je in principe zelf en is gratis. Het kost alleen wel wat tijd. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat je wel en niet moet doen. Zo voorkom je dat je veel tijd stopt in een actie die uiteindelijk weinig impact maakt.

Begin je met het vergroten van je autoriteit door links te genereren of is het belangrijk dat je eerst content schrijft. En wat is dan precies goede SEO content? In deze cursus word helder in welke volgorde je deze stappen neemt om het beste resultaat te behalen.

img_9729

Na de SEO cursus kun je zelf aan de slag met zoekmachineoptimalisatie!

Hoe ziet de SEO cursus eruit?

We leggen SEO in begrijpelijke taal uit en inspireren je hoe je SEO  kunt inzetten voor je website. In elke les is er ruimte om aan de slag te gaan met SEO en kun je vragen stellen. Na deze training heb jij alle essentiële informatie om zelf aan de slag te kunnen. In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: 

Les 1: Hoe zoekmachines werken & zoekwoordonderzoek
Bij SEO ligt de focus op de website goed vindbaar maken. Dit gebeurt via zoekmachines. Daarom is het goed om in te zoomen bij hoe zoekmachines werken en zich ontwikkelen.

1-op 1 feedback en Q&A sessie.

Les 2: Content
Content is het eerste SEO principe die we behandelen. Content is veruit het meeste werk, maar kan ook veel opleveren. Je begint niet met het schrijven van SEO-content, daar gaan nog wat stappen aan vooraf om zeker te weten dat wát je schrijft ook impact maakt. In de cursus leggen we alle stappen uit.

1-op 1 feedback en Q&A sessie.

Les 3: Techniek
Hoe zorg je ervoor dat de techniek van je website goed staat ingericht voor de zoekmachines? Waar moet je allemaal op letten? Bij het onderdeel techniek staan we stil bij mogelijke blokkerende elementen en de snelheid van je website. Ook behandelen we de voor de zoekmachine niet-leesbare content zoals video’s, afbeeldingen en audiofragmenten en hoe je dit toch kunt inzetten.

1-op 1 feedback en Q&A sessie.

Les 4: Autoriteit
Heel plat gezegd is het derde SEO principe het verkrijgen van links. Maar het is ontzettend belangrijk dat je niet zomaar zoveel mogelijk links probeert te genereren. Kwaliteit van de links is namelijk erg belangrijk. In de cursus leren we hoe je links kunt genereren en waar je op moet letten bij het selecteren van websites.

1-op 1 feedback en Q&A sessie.

Les 5: SEO Atelier
Alle lessen bestaan uit theorie en praktijk; in elke les start je met het desbetreffende onderdeel. In de laatste les kun je de onderdelen die nog niet af zijn uitwerken, met begeleiding van Lisa. Ook is er ruimte om te sparren met mede-cursisten.

Praktische informatie

Locatie:
Online via Zoom

Lesdata:
Les 1: 1 juni
Q&A: 8 juni
Les 2: 15 juni
Q&A: 22 juni
Les 3: 29 juni
Q&A: 6 juli
Les 4: 13 juli
Q&A: 20 juli
Les 5: 22 juli (i.v.m. start zomervakantie)

Investering:
€299,- (exclusief btw)

Maximaal aantal deelnemers:
5 deelnemers.

Aanmelden

Meld je direct aan en verzeker je plek in de SEO cursus! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar echtpaar@marketingfaculteit.nl.