(Stilte)retraites in het klooster
Alleen en samen in stilte

Voor rust, bezinning en inspiratie

We leven in de snelste wereld ooit. We hebben de illusie dat we het dankzij onze technische hulpmiddelen de wereld met meer gemak te lijf gaan dan eerdere generaties. De waarheid is dat je waarschijnlijk de hele dag aanstaat.

Je staat de hele dag aan voor mensen die je willen bereiken.
Je staat de hele dag aan voor informatie via social media.
Al die irrelevante informatie zorgt ervoor dat je geen ruimte meer in je hoofd hebt voor waar het écht om gaat.

Tijdens een stilteretraite doe je met een groep precies dat: stilzijn. In een veilige omgeving met gelijkgestemden deel je wat je hoopt te vinden in de stilte en reflecteer je op wat de stilte gebracht heeft.

Retraites De Marketingfaculteit

Meer weten over één van onze 4 retraites?

Bekijk onze retraites hieronder. Of bel of mail ons gewoon even.

Marketingfaculteit simpele retraite klooster stilte

Simpele stilte retraite

De simpele retraite is daarvan het meest toegankelijk. Op donderdagmiddag wordt je welkom geheten in het klooster. ’s Avonds eten we samen en delen we wat we verwachten en hopen van de stilte. Op vrijdag na het ontbijt gaan we de stilte in, tot zondag voor het ontbijt. Tijdens deze stilte kom je jezelf hoe dan ook tegen. Je gedachtes over het nu en over wat je nu eigenlijk belangrijk vindt. We ontbijten samen en delen wat we gevonden hebben in de stilte.

Christelijke stilte retraite

Yes, wij zijn christen. Samen zijn we aangesloten bij de Arnhemse kerk Hemelsbreed, waar Lisa tevens onderdeel van het leiderschapsteam is. Deze retraite lijkt qua vorm op de simpele retraite, maar alle overdenkingen en inpiratie zijn met een bijbelse grondslag. Deze retraite is perfect voor iedereen die ruimte en tijd zoekt met God, zonder dat daar direct geestelijke begeleiding bij komt kijken.

Christelijke Stilte Retraite
Marketingfsculteit Business Retreat

Business retreat

Voor ondernemers die vastlopen in hun business en/of privé. Perfect als je je kop even leeg wilt maken en op zoek bent naar inspiratie voor je business. Boordenvol workshops, inspirationele sprekers, marketing spreekuren, business coaching (facultatief) en verdiepende gesprekken. De stilte eromheen zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten direct kunt verwerken of toe kunt passen!

Huddel retraite

Gaat verder waar de christelijke retraite stopt. In een open groep gaan we samen op zoek naar wat God in ons leven doet. Een week lang afwisselend alleen, met God en met de groep. Bijbeloverdenking, coaching, workshops en inspirerende sprekers om je eigen route aan op te hangen.

Huddel retraite

Waarom een (stilte)retraite in een klooster?

In 2018 gingen we allebei voor het eerst de stilte in. Voor Jesse was dat een grotere stap: hij dacht dat de stilte vreselijk zou zijn voor hem. Maar na het lyrische verslag van Lisa’s eerste kloosterweekend, wilde hij het toch proberen.

We zijn ons gaan realiseren dat stilte ontzettend veel ruimte geeft in je hoofd. Of je nu alleen wilt onthaasten of misschien meer ruimte in je hoofd wilt voor je bedrijf of voor God. Wat je doel en missie ook is, de stilte geeft je hoofd ruimte voor wat je belangrijk vindt.

Een éénmalige retraite heeft al onwijs veel waarde. Maar het mooiste is als je ook mag voelen dat die stilte opzoeken in je ‘normale’ leven ook ontzettend waardevol is. We hebben dan ook meerdere deelnemers die meerdere keren per jaar mee willen.

Inzichten op wat jij belangrijk vind. Dat is wat we je gunnen.

Over het klooster

Onze retraites vinden plaats in het prachtige klooster Nieuw Sion