Ons programma: online marketing opleiding, begeleiding en coaching op maat

Wij zijn geen bureau waaraan je jouw online marketing jarenlang uitbesteed. We helpen je om jouw online marketing op te zetten, reiken je kennis aan, leren jou en/of jouw collega(s) om alles zelf te doen, begeleiden je en coachen je. Een programma bij De Marketingfaculteit duurt altijd een vaste periode, meestal een half jaar tot een jaar. Ieder programma is op maat, waardoor de lengte van een programma afhankelijk is van het traject dat we samen uitstippelen.

Waarom een programma van De Marketingfaculteit?

Onze programma’s zijn ontworpen voor ondernemers en bedrijven die vastlopen met hun online marketing of gewoon meer kennis en kunde willen in hun organisatie. Het kan zijn dat je online marketing nog helemaal niet inzet, of dat je het uitbesteedt aan een bureau maar eigenlijk de kennis liever intern wilt hebben omdat je eigenlijk niet helemaal snapt waar het (onnodig hoge) marketingbudget nu eigenlijk aan opgaat. De Marketingfaculteit zorgt ervoor dat je die kennis in huis hebt, zodat je niet jarenlang iedere maand een duur bureau hoeft te betalen. Zit jij dus met de volgende vragen:

 • Ik krijg geen of te weinig nieuwe klanten via mijn website.
 • Ik betaal maandelijks veel geld aan een duur bureau, maar snap eigenlijk niet zo goed wat zij nu doen met het budget.
 • Ik weet dat ik iets met online moet en wil gaan doen, maar weet niet wat en waar ik moet beginnen.
 • Ik heb geen technische kennis en kan niemand vinden die me kan helpen.
 • Ik heb een visie voor mijn bedrijf, maar ik weet niet hoe ik die naar een online (strategie) kan vertalen en hoe ik deze strategie kan uitvoeren.
 • Ik heb niet het geld om online marketing structureel uit te besteden.

Laat ons je dan helpen! Wij helpen ondernemingen om hun doelen te bereiken zodat zij het bedrijf kunnen runnen waarvoor zij ondernemer zijn geworden. Leef je droomleven!

img_0273

Geldt dit ook voor jou? Laat ons je helpen! Wij helpen ondernemers om hun doelen te bereiken zodat zij het droomleven kunnen leiden waarvoor zij ondernemer zijn geworden.

brooke-lark-609899-unsplash

Jij bent de expert op jouw vakgebied. Daar heb je voor geleerd en jezelf binnen ontwikkeld. Als je ondernemer wordt komt er eigenlijk gewoon een vakgebied bij die je er ‘zo maar even bij moet doen’: marketing. Niet voor niets zijn hier meerjarige opleidingen voor; marketing is veelzijdig en veelomvattend. Het is dus logisch dat je niet weet waar je het beste kunt beginnen voor jouw bedrijf. Wij zijn hier om ondernemers zoals jij verder te helpen. Want wanneer je jouw marketingmachine draaiende hebt, kun jij jouw business én leven inrichten zoals je zelf wilt.

De voordelen van…

Online marketing. Je kunt heel gericht marketing bedrijven, tegen relatief lage kosten. Je weet precies wat werkt en wat niet, wat je uitgeeft en wat het je oplevert.

Online marketing zelf doen. Zelf, als expert, vul je alle kanalen in vanuit je overall strategie. je bent niet afhankelijk van een bureau en hebt alle kennis in huis om later wél je online marketing uit te besteden (je weet immers waar ze het over hebben) of om personeel aan te sturen.

img_0450

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen, geheel op maat voor jouw bedrijf: 

 • Bedrijfsanalyse
  Een uitgebreide kennismaking vinden wij heel erg belangrijk. We kunnen je pas adviseren over jouw online marketing, als we jou en je bedrijf door en door kennen. We nemen hier dan ook uitgebreid de tijd voor. Samen nemen we door wie/wat jouw bedrijf is, wat je producten of diensten zijn, wie je klanten zijn, je ambities, concurrenten en doelen.
 • 0-meting
  Nadat wij jouw bedrijf geanalyseerd hebben, volgt de 0-meting. Jij stelt zelf een document op waarin je aangeeft wat er op marketingvlak al gebeurt (is), en waarom je deze keuzes hebt gemaakt. Wij geven je handvatten om deze 0-meting uit te voeren.
 • Strategie en kanaalkeuze
  In een adviesgesprek adviseren wij jou over de online strategie en kanalen, maar we willen ook jouw ideeën horen! Het is de bedoeling dat we samen tot een strategie komen die goed voelt voor jou. Maak aantekeningen, want jij gaat deze strategie na dit gesprek op papier zetten, aan de hand van het De Marketingfaculteit handboek strategie. Deze laat je door ons nakijken, waarna wij met eventuele feedback komen. Als we daarna beiden tevreden zijn met de strategie die op papier staat, is het tijd om écht aan de slag te gaan!
 • Kennisoverdracht
  Tijdens de live lesdagen reiken we je alle kennis aan die je nodig hebt. Dit worden intensieve dagen waarin je heel erg veel gaat leren. Wees dus uitgeslapen en neem pen en papier mee. Wij zorgen voor genoeg koffie, een leuke locatie en wat lekkers. Per marketingonderdeel ontvang je een handboek. Deze handboeken helpen jou bij het uitwerken van de verschillende kanalen en bevatten bijvoorbeeld stappenplannen, tips & tricks en geheugensteuntjes.
 • Begeleiding
  Ieder marketingonderdeel wordt stapsgewijs uitgevoerd. Je levert je tussentijdse producten bij ons in, waarna je er feedback op krijgt en er verder mee kunt.
 • Al je vragen beantwoord
  We hebben wekelijks een aantal vaste momenten waarop je ons altijd kunt bereiken via mail en telefoon voor al je vragen. Als je ons mailt heb je sowieso binnen 24 uur antwoord. Voor vraagstukken waar meer tijd voor nodig is plannen we samen een moment.

Klaar voor de volgende stap van jouw business?

Ben jij er klaar voor om te investeren in je bedrijf en om serieuze stappen te maken? Laat het ons weten! Ons programma levert je het volgende op:

 • Je hele online marketing staat als een huis
 • Persoonlijke begeleiding bij alle stappen
 • Al je vragen worden beantwoord
 • Na dit traject kun je alles zelf
 • Je hebt de kennis in huis om personeel en/of een bureau goed aan te sturen
Programma