Kijk hoe leuk wij zijn!
Of ervaar het en kom eens op de koffie 😉

Jesse & Lisa. Tegenpolen.

Wij (Jesse en Lisa Pieplenbosch) zijn niet alleen gelukkig getrouwd met 3 kinderen, maar ook samen oprichter en eigenaar van De marketingfaculteit.

Opposites attract; qua werk- en denkvoorkeuren zijn we ontzettende tegenpolen. Jesse in extravert, enthousiast en ziet het grote plaatje. Wat veel mensen waarderen is zijn eerlijkheid, als iets kut is, zegt hij dat het kut is. Lisa is introvert, inventief en ziet de details. We zien het maar als versterkend aan elkaar.

Ook in onze expertises vullen we elkaar aan: Jesse is de strateeg en storyteller die zich ook bezighoudt met (SEO) content en online adverteren, Lisa de motor die zorgt dat alles aan de achterkant goed staat; e-mailfunnels, techniek, (content)planningen etc. Ook managet zij alle projecten.

Tegenpolen dus. Behalve als het op visie aankomt.

Samen hadden we zo’n15 Jaar marketing-ervaring, beiden zowel binnen bedrijven als bij bureaus, toen we rond 2019 allebei het gevoel hadden dat ‘shit anders moest’. In loondienst verloren we de interesse als de marketing eenmaal ‘stond’ (en een jonkie eigenlijk gemakkelijk de boel kon overnemen met de juiste begeleiding) en aan bureauzijde waren we het vluchtige en oppervlakkige contact met de vele klanten beu. En ja, we wilden ook meer bij onze kinderen zijn.

Marketingfaculteit Jesse en Lisa

Met échte aandacht ondernemers helpen, in plaats van ‘campagnetjes draaien voor zoveel mogelijk klanten’

Dat doen we door naast ondernemers te staan op de manier die op dat moment bij ze past. Als strategisch partner. Als marketingcoach. Als opleider. Door dingen tóch gewoon uit handen te nemen.

Het team van de marketingfaculteit. Jesse Pieplenbosch. Lisa Pieplenbosch. Ivar Kroese. Hanneke van Olst.

We hebben ons team versterkt!

Lisa en Ivar kennen elkaar van way back, toen hun (groot)ouders in de Molukse wijk van Almelo naast elkaar woonden. Als kleine kinderen speelden ze met elkaar, en nu gaan ze samenwerken. Ivar gaat ons vooral helpen met Meta & Google ads en heeft zijn sporen verdient in verschillende marketingrollen, zowel in loondienst als als freelancer.

Hanneke’s pen is misschien wel (bijna?) net zo scherp als de tong van Jesse. Ze helpt ons dan ook als niet alleen als VA, maar ook als copywriter en content specialist. Haar werk bij ‘In de Buurt’ laat zien dat ze weet hoe ze een community bouwt. Check onze CV’s, of connect met ons via Linkedin!

Ivar

Ivar Kroese

Lisa

Lisa Pieplenbosch

Jesse

Jesse Pieplenbosch

Hanneke

Hanneke van Olst