Lisa over Jesse

Jesse is een geweldige man en vader. Hij is een ontzettende sfeerbrenger en kan verhalen heerlijk theatraal brengen. Dat benijd ik weleens. 

Er zijn een paar dingen waar hij met regelmaat over oreert: muziek, voetbal, gamen, mensen die raar doen in het verkeer en comics. Vooral dat laatste neemt hij zeer serieus. Zodra er nieuwe omnibussen binnenkomen wordt de ‘spine’ gestretched en wanneer een veertje landt op de cover of bladzijde van een omnibus zou dat met gemak een hyperventilatie kunnen triggeren. De was gooit hij bijna nooit in de wasmand, maar zijn comics worden wekelijks gekoesterd en zorgvuldig in een bepaalde volgorde gelegd. En waag het niet om het strips te noemen. Comics. Het zijn comics (Nee Lisa, sommige zijn graphic novels – Jesse). 

 

Jesse tennist graag. Ondanks dat hij 86 pogingen heeft gedaan om me de regels uit te leggen snap ik er niets van. Maar ik vind het prachtig om hem te zien tennissen. Verder sporten we samen bij een personal trainer – waarin hij ook altijd competitief is, zonder dat ik daar ooit aanleiding voor geef. Voor de kinderen is hij een echte buitenspeelvader. 

Dan hebben we nog zijn allergrootste passie: dj’en en housemuziek. Als rasechte introvert ben ik zo ontzettend blij dat hij een goede koptelefoon en eigen studio heeft. Maar eerlijk is eerlijk. Ik vind het prachtig om te zien als hij helemaal opgaat in de muziek. 

Verder is hij op persoonlijk vlak mijn grootste tegenpool. Dat maakt dat we soms geen snars van elkaar begrijpen, maar wel een heel goed team zijn. We vullen elkaar 100% aan. Jesse is strategisch en analytisch heel sterk. Hij doorziet processen snel en weet je als coach goed mee te nemen op marketingvlak. Hij is dan ook in de lead als het gaat om online advertising (social media / Google Ads). Als het gaat om dit vakgebied zijn zijn gedrevenheid, passie en drive prachtig om te zien. Eerlijkheid is een waarde die we heel hoog hebben zitten. Als we voorzien dat iets niet gaat werken of zonde van het geld is dan zeggen we dat eerlijk. Op een andere manier willen we geen business voeren namelijk.

Jesse over Lisa

Sja, waar moet ik beginnen? Mijn collega, beste vriend, soulmate en geliefde. Toen Lisa in mijn leven kwam was alles ineens een stuk mooier. Niet dat ik daarvoor niet gelukkig was, integendeel zelfs, maar mijn leven is nog een heel stuk leuker geworden met de komst van deze schone Almelose. Zoveel leuker, dat ik haar in 2018 ten huwelijk vroeg. Voor het gemak hebben we dat datzelfde jaar maar gelijk gedaan ook!

Het grappige is dat er geen enkele logische verklaring is voor het feit dat wij elkaar leuk vonden. Lisa is een introvert, ik het tegenovergestelde. Daardoor moet ze altijd even nadenken of ze zin heeft in het ontmoeten van mensen, een feestje of een andere activiteit. Ze vindt dat leuk, maar heeft er niet altijd energie en headspace voor en plant zulke dingen graag van tevoren. Ik daarentegen, wil mijn opties openhouden en spring het liefste last-minute in de auto om wat leuks te gaan doen. Ook de manier hoe we naar de wereld kijken levert geregeld discussies op. Al met al kosten we elkaar behoorlijk wat energie.

Alles draait om balans, want gelukkig kríjgen we ook ontzettend veel energie van elkaar. Althans, ik kan alleen voor mezelf spreken, maar dit durf ik wel te zeggen. Lisa inspireert en motiveert me om keuzes te maken in het leven die ik voorheen niet durfde te maken. Mijn creativiteit, doelgerichtheid en vooral het feit dat ik de paden in het leven bewandel die ik leuk vind; ik heb het voor een groot deel aan haar te danken. 

Lisa is creatief, planmatig en vol ideeën. Ze wordt helemaal blij van automatisering en personalisatie en is daarnaast een ontzettend harde werker. Serieus, het feit dat zij goed is in plannen (en eerlijk is eerlijk, mij soms ook een beetje achter de broek aan zit) maakt dat ik de stap om te ondernemen durfde maken. Ze is een fantastische moeder, vrouw en marketeer. Tuurlijk heb ik er zelf ook belang bij, maar als ik haar niet had gekend en wel een bedrijf had, had ik haar 100% op mijn marketing willen hebben!