Over De Marketingfaculteit
We geven je graag een duwtje in de juiste richting.
Over de marketingfaculteit

Passie voor marketing én coaching

Samen werken we al meer dan 25 jaar in de (online) marketing. Met ervaring aan  bureauzijde én klantzijde. En hoewel ons vuur voor marketing nog net zo hard brandt als voorheen, kwamen we erachter geen zin meer te hebben om 40 uur per week zelf aan de knoppen te zitten.

Tegelijkertijd groeide onze interesse voor coaching en merkten we dat we het écht helpen van ondernemers nóg veel leuker vinden dan de marketing zelf. Voila: De Marketingfaculteit was geboren. Meer weten over Jesse en Lisa? Klik dan hier. 

2023: lancering jaartraject & strategiemaand

Sinds kort hebben we alles wat we in de afgelopen jaren hebben geleerd gebundeld in een jaartraject. Want hoewel we onze klanten afgelopen jaren met veel plezier geholpen hebben; ‘opleiden’ als kerntaak voelde niet helemaal goed. En eigenlijk deden we ook veel meer.

We merkten dat we bij de meeste trajecten eigenlijk vanzelf in een soort coachrol schoten. Want kennis delen is leuk, maar wat zorgt er nu voor dat je nu niet doet wat je moet doen? Hoe creëer je draagvlak voor marketingplannen? Hoe laat je jezelf zien als ondernemer of marketeer? Kennis alléén is vaak niet de volledige oplossing van het probleem.

Tegelijkertijd vielen we zelf volledig in de valkuil volledig aanbod vs. waardevol aanbod. Door een zo compleet mogelijk opleidingstraject aan te bieden wilden we onze klanten zo goed (of eigenlijk: volledig) mogelijk helpen. Nu focussen we ons tijdens Het Marketingcoaching Jaartraject veel meer op wat onze deelnemers nodig hebben: de coaching die zij nodig hebben, de kennis die zij nodig hebben en de strategie die zij nodig hebben. Dit doen we tijdens 1-op-1 coachingsessies en livedagen met daarnaast alle support die je nodig hebt.

Tijdens De Strategie Maand ga je aan de slag met het neerzetten van een keiharde strategie. Het is niet alleen de perfecte start van een effectief marketingtraject, maar ook een periode waarin we elkaar leren kennen. Écht leren kennen. We vinden het belangrijk om je in die maand te betrekken, zodat de strategie ook echt als jouw eigendom voelt. Na een maand kijken we of we je gaan helpen bij het uitvoeren van de strategie. Of niet. No strings attached. Maar waar je altijd mee thuiskomt is een keiharde strategie die zorgt voor focus en inzicht.

Meer over De Strategie Maand lees je hier.
En over het marketingcoaching jaartraject lees je hier.

Ook zijn we dit jaar verhuisd naar ons nieuwe kantoor in Arnhem. We gaan de pauzewandelingen in de uiterwaarden, de reeën die we voorbij zien schieten in ons uitzicht en de gezelligheid van Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen missen. Gelukkig staat daar  een mooie ruimte voor livedagen en betere bereikbaarheid tegenover!

Over ons

2020-2021: lekker aan de bak!

De jaren van groei en leren. Ook Jesse nam begin 2020 ontslag en in deze jaren hebben we met heel veel plezier mogen samenwerken met hele toffe opdrachtvers. Interim-klussen, marketingondersteuning en opleidingstrajecten. Weten met wie wij zoal werk(t)en? Check de ervaringen van onze klanten!

2020: ons eerste kantoor

Huh? Een foto van een houtwerf in de uiterwaarden? Dit is toch een website van een bedrijf in de online marketing? Jazeker! In 2019 begonnen wij met online marketing ondersteuning & opleiden. Eén van onze eerste klanten was Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen.  Gelukkigerwijs had Frank een kantoorruimte over in de prachtige uiterwaarden aan de voet van de stuwwalen van landgoed Duno. Goed vertoeven! Een overleg combineerden we destijd erg graag met een wandeling.

Kantoor De Marketingfaculteit
De Internetschool Marketingfaculteit over ons

2019: De Internetschool

In 2019 startten we ons bedrijf, toen nog onder de naam De Internetschool. Lisa nam ontslag om het bedrijf op te richten. Jesse volgde zodra er genoeg business zou zijn gegenereerd. Dat was al een klein jaar later.

2018: het ontstaan van het idee

Eens in de zoveel tijd nemen we de ruimte om te bezinnen en na te denken. Kloosterretraites, een weekendje weg en in dit geval een bezoek aan de sauna. Al kletsend kwamen we tot het idee om marketeers on the job op te gaan leiden. We zagen veel generieke marketingopleidingen en cursussen, die de kennis bij je naar binnen schuiven waarna je het zelf uit mag gaan zoeken als je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Wekt niet in onze ogen. Dat kon anders.

Het idee ontstond uit het verlangen om dingen anders te doen. We hadden een vrije dag opgenomen voor dit saunabezoek en beseften ons opnieuw hoe belangrijk we vrijheid vinden. Vrijheid om doordeweeks naar de sauna te kunnen of de stad in te gaan. Vrijheid om de kinderen iedere dag zelf van school te halen. En de vrijheid om ’s ochtends vroeg om 5 uur of in de avond verder te werken als dat dan nodig is daarvoor.

Daarnaast liepen we tegen een aantal dingen aan. Jesse was iedere keer na 1 of 2 jaar wel uitgekeken bij nieuwe werkgevers. Want als die nieuwe marketingstrategie eenmaal is geïmplementeerd, is de spanning er wel een beetje vanaf. Onderhoud is niet half zo leuk als nieuwe dingen neerzetten. En Lisa voelde zich niet thuis in de ‘one size fits all’ benadering die de meeste bureau’s voor hun klanten hanteren. Al met al, het was duidelijk dat we iets voor onszelf wilden beginnen.

De marketingfaculteit over ons