Online SEO cursus

Geniale ideeën, prachtige producten of bijzondere content op je website maar veel te weinig bezoekers om het mee te delen? Wij helpen je! Met onze online SEO cursus leer je precies wat er nodig is om van jouw website een succes te maken. We kunnen je geen bezoekersaantallen garanderen, – zo werkt SEO nou eenmaal niet – , maar beloven je wel dat je website straks volledig geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Wij geven regelmatig een SEO cursus. Dit doen we aan De Volksuniversiteit, 1-op-1 aan ondernemers of marketeers of aan marketingafdelingen. Omdat deze lessen in de tussentijd op de plank lagen hebben we er ook een online cursus van gemaakt. Zo kun je in je eigen tempo aan de slag met je website. Je hebt een jaar lang toegang tot alle lessen en opdrachten!

Online SEO cursus

Dus eigenlijk voor maar €149,95 weet jij straks precies hoe jij een website
goed vindbaar maakt!

De voordelen van SEO

Laten we bij het begin beginnen: wat is nu precies SEO? SEO is de afkorting van Search Engine Optimization en wordt in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. In een notendop: met SEO zorg je ervoor dat je website optimaal vindbaar is in de organische resultaten van Google en andere zoekmachines. Het gaat hier niet om de advertenties helemaal bovenaan de pagina, dit doe je namelijk door te adverteren in Google Ads. Bekijk in de afbeeldingen rechts het verschil tussen organische zoekresultaten (groen kader) en advertenties (geel kader).

SEO is onderdeel van SEM (Search Engine Marketing) oftewel zoekmachinemarketing. SEM bestaat uit SEA (Search Engine Advertising) en SEO. Wanneer je SEO, SEA of allebei inzet, dan zet je SEM in.

ads-en-organisch
tabel-ranking

Wanneer je goed vindbaar wilt zijn richt je je eigenlijk op twee zaken:

  1. Ervoor zorgen dat Google je website überhaupt snapt en je website kan laten zien als iemand zoekt op iets waar jij een antwoord op hebt.
  2. Ervoor zorgen dat je, wanneer je getoond wordt in Google, ook zo hoog mogelijk getoond wordt! Het belang van een goede Google-ranking zie je in de afbeelding hieronder.

In de blauwe tabel zie je twee kolommen. Rank betekent: positie in de zoekmachine. In de linker kolom zie je de posities 1 t/m 10 (pagina 1 in de zoekmachine) en posities 11 t/m 20 (pagina 2 in de zoekmachine).

In de rechter kolom zie je een percentage staan. Dit is de gemiddelde CTR (Click Through Ratio oftewel doorklikratio) van die desbetreffende positie in de zoekmachine.

Dus als je op de eerste positie in de zoekmachine staat, dan kun je globaal genomen rekenen dat 36,4% van het zoekverkeer klikt op jouw website. Stel dat er op een bepaalde term maandelijks 1.300 keer wordt gezocht, dan zou een eerste positie je 473 bezoekers kunnen opleveren. Dit voorbeeld geldt slechts voor één goede SEO pagina. Als je SEO volledig inzet dan maak je meerdere pagina’s waarmee je dus een groter bereik kunt creëren.

Volg deze online cursus in je eigen tempo en je weet altijd wat je moet doen om
een website goed vindbaar te maken!

taisiia-stupak-dhvofr_hmac-unsplash

Waaruit bestaat deze online SEO cursus?

Google toetst de ‘SEO-score’ van jouw website op basis van relevantie en populariteit. Er zijn drie onderdelen die hier invloed op hebben en waar de lessen in onze cursus over gaan:

1. Techniek: is je website technisch goed in orde zodat het algoritme van Google hem begrijpt?

2. Content: is de content relevant, begrijpelijk én aantrekkelijk voor jouw doelgroep?

3. Autoriteit/off-site-SEO: hoe zit het met linkbuilding?

De lessen 

Elke les bestaat uit een lesvideo en stappenplan om dat wat je net hebt geleerd toe te passen op je eigen website. Ook vind je bij de lessen voorbeelden uit de praktijk. De online SEO cursus bevat de volgende lessen:

  • Les 1: Hoe zoekmachines werken
  • Les 2: Zoekwoordonderzoek
  • Les 3: Website hiërarchie maken
  • Les 4: Content
  • Les 5: Techniek
  • Les 6: Autoriteit (off-page SEO)

Je kunt de lessen en opdrachten doen in je eigen tijd. Je behoudt een jaar lang toegang tot alle lessen.

Liever ‘echt’ les?

De Marketingfaculteit biedt volledige online marketing opleidingen voor ondernemers die het zat zijn om iedere maand geld over te maken naar online marketing bureau’s zonder dat ze echt snappen wat er gebeurt. Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om de kennis zelf in huis te halen, en bijvoorbeeld een junior marketeer aan te nemen en razendsnel op te leiden. Onze opleidingen zijn volledig op maat, waardoor we al tijdens het opleiden aan de marketing van jouw specifieke organisatie kunnen werken. Naast volledige opleidingen kunnen we ons ook richten op bijvoorbeeld één specifiek onderdeel, zoals SEO.

cowomen-1483243-unsplash