Werk in dienst van je leven in plaats van andersom

 In blog

🎵 Zoals één van mijn favoriete artiesten al bezong:

I’m a hustler baby [I’m a hustler]
I just want you to know [Wanna let you know]
It aint where I been [It aint where I been]
But where I’m bout to go [Top of the world!]

Laatst schreef Lisa over haar waardering voor ondernemers met een ‘hustle’-mentaliteit. Gettin’ shit done. Het is de mentaliteit die zorgt voor goud, maar ook voor grijze haren wanneer je maar wat doet en enorm veel tijd steekt in dingen die bijna geen impact maken.

Zonde. Want soms is een beetje hulp vragen helemaal niet erg. De meest succesvolle mensen hebben hun bedrijf écht niet in hun eentje groot gemaakt.

Je kan gericht euro’s uitgeven om te zorgen dat je de tijd die je in je marketing steekt , ook zinvol besteed. Of je kan een onevenredig groot aantal uren in struggelen steken, uren die je uiteindelijk veel meer kosten.

In misgelopen euro’s én in een gat in je gemoedstoestand.

Want als het goed is dat wat je doet zodat je het goede leven kunt lijden. Werk in dienst van je leven in plaats van andersom.

Het was een dinsdagmiddag in de lente van 2022; onze middelste ging nog niet naar school en de zon scheen. Ik besefte me ineens dat ik nog maar een jaar had.

Een jaar om te gaan en staan waar ik wil met hem. Voordat hij leerplichtig zou worden.

Kortom: ik heb die dag in de avond mijn werk afgemaakt. Tot een uur of twee. En dat deed ik met liefde.

Recent Posts

Leave a Comment

Lisa