Kerst hack

 In blog

We hebben in 2022 kerst gehackt. Hoe? Door alle kerstfestiviteiten op 1 dag te plannen zodat we tweede en ‘derde’ kerstdag vrij hebben. Zelfs de avond van eerste kerstdag is voor onszelf. Ook afgelopen jaar hebben we zo weer heerlijk genoten. Geen eindeloze diners maar ontbijten met de familie van Jesse´s kant en lunchen met mijn kant van de familie.

Het is niet dat we de feestdagen met familie niet gezellig vinden. Maar zeker met het meeslepen van 3 kinderen, campingbedjes, flesjes en speelgoed geeft het onrust en kost het meer energie dan dat het energie geeft.

Jesse is meer een man van traditie. Hij was het ermee eens om alles op 1 dag te plannen, maar had wel in zijn hoofd hoe dan het perfecte plaatje was. En dat dat ook zou gebeuren. De hele dag samen rondom de kerstboom eten, cadeautjes uitpakken en films kijken. Misschien een onderbreking voor een wandeling, maar dan zo snel mogelijk weer opwarmen met warme chocomel.

Ik had daar totaal geen zin in. Ik wilde die dagen chillen, maar ook opruimen en een beetje sporten. Gewoon ontspannen en ongedwongen samenzijn. Ik merkte dat dat iets triggerde bij Jesse, teleurstelling. Na het erover gehad te hebben was zijn eigen conclusie: soms zitten we nog vast in ‘hoe het zou moeten’, dat we vergeten wat we al hebben en waar de echte waarde van ‘dingen’ zit.

Eerste kerstdag met de families was uiteindelijk hartstikke gezellig, maar de focus op ‘cadeaus en vreten’ stond ons beide tegen. Het inspireerde ons om het de overige kerstdagen met de kinderen te hebben over de échte betekenis van kerst. En hoe dankbaar we zijn met onze vrijheid. Want dat perfecte plaatje van Jesse? Sinds we ondernemen is er eigenlijk elke week wel een hangmiddag. En op die middagen kijken we elkaar altijd aan en zeggen dan ‘dit is waarvoor we het doen!’

Hoe was jouw kerst?

Liefs,

Lisa

Recent Posts

Leave a Comment

Jesse en Lisa