Website aanmelden bij google

 In blog

Website aanmelden bij google | Een groot gedeelte van je websiteverkeer kan worden gegenereerd door externe bronnen. Denk daarbij aan social media en zoekmachines. Op social media kun je jouw website delen met je volgers. Zie dit als pushmarketing: jij communiceert actief met je doelgroep. We hebben het over pullmarketing wanneer je probeert relevant te zijn voor een zoekvraag van anderen. Wanneer je wilt inspelen op een zoekvraag, is je ranking (hoe hoog je getoont wordt in de resultaten) in een zoekmachine van groot belang. Maar hoe zorg je ervoor dat je überhaupt wordt opgenomen in de zoekmachine?

Check blokkerende elementen

Het is belangrijk dat er in de code van de website geen blokkerende elementen (oftewel ‘tags’) staan. Een voorbeeld van zo’n tag is “noindex,nofollow’. Deze tag geeft een zoekmachine de instructie om de pagina niet te indexeren. In zo’n geval kan de zoekmachine jouw website wel zien maar zal hij deze niet opnemen in de zoekresultaten. Een klein stukje code, met desastreuze gevolgen voor je vindbaarheid en een foutje is zo gemaakt!

Zorg dat je relevant bent

Een zoekmachine wil graag relevante resultaten’ geven op de ‘vragen’ die men intoetst. Het is daarom belangrijk dat jouw website/webpagina een goed relevant antwoord geeft die de websitebezoeker écht verder helpt. Wanneer je webpagina een hoge bouncerate laat zien (dat betekent dat mensen die op je website komen, niet doorklikken en de website direct weer verlaten), kan je website/webpagina door een zoekmachine als ‘niet-relevant’ beschouwd worden. Het gevolg daarvan? Je wordt lager gepositioneerd in een zoekmachine

Website aanmelden bij Google

Google zoekt het web af naar websites met hun ‘spiders’. Dit kun je zien als kleine robots die websites bezoeken en scannen. Je kunt wachten tot de spider langs komt maar je kunt ook zelf je website aanmelden bij Google. Dit doe je via deze link.

Dit zijn drie manieren om ervoor te zorgen dat je website wordt opgenomen in de zoekresultaten. Wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Recommended Posts

Leave a Comment